Bij het telen, oogsten en verwerken van land- en tuinbouwgewassen blijft vaak een aanzienlijke plantaardige reststroom achter die niet geschikt is voor menselijke consumptie. Dit “afval” bevat echter een schat aan organisch materiaal met waardevolle toepassingen in de cosmetische, farmaceutische en medische wereld. Ontdek hoe de ogenschijnlijke 'resten' van rodekool een krachtige kleurstof worden voor histologische diagnostisering. Leer hoe deze plantaardige schat de wereld van de medische wetenschap verandert, terwijl je dieper inzicht krijgt in onze gewaagde innovatie.

Rode kool medische innovatie?

Voor het realiseren en optimaliseren van deze toepassing, sloegen onderzoekers van Hogeschool Odisee, de Landegemse bioboerderij ’t Schaaphof en het Labo Anatoompathologie van het Gentse AZ Sint-Lucas recent de handen in elkaar en doopten hun co-creatie “EcoStain”.

Benieuwd naar wie we zijn, wat we doen en hoe we te werk gaan? Spring dan mee de fiets op en zet samen met ons koers naar Landegem voor een inspirerende dag. Ontdek de b(l)oeiende wereld van de bioboerderij, maak een verse lokaal geteelde lunch en kom alles te weten over het EcoStain verhaal.

Trap mee en let's go! Om 10 uur stipt gaan we samen op pad. We vertrekken vanuit de Technologiecampus (Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent) voor een gezellige 50-minuten durende tocht. Niet zo'n fietsliefhebber? Geen zorgen! Om 11 uur zien we je direct bij 't Schaaphof (Grote Heirenthoek 24, 9850 Landegem). Laten we zoveel mogelijk kiezen voor groen vervoer. De bioboerderij wacht, vlakbij het station van Landegem.

Ps: Vergeet je fiets niet!

Schrijf je via onderstaand formulier in:


    Organisator(en)

    Odisee AZ Sint-Lucas 't Schaaphof
    Delen via