Tijdens deze ontbijtwandeling voor bedrijfsleiders en beslissingsnemers zorgt Design Museum Gent ervoor dat je de stad nooit meer op dezelfde manier bekijkt. Nu het museum gesloten is voor de bouw van DING, de nieuwe vleugel, tonen we plaatsen en objecten die een bijzondere link hebben met het museum of de collectie.

We gaan ook dieper in op de rol die musea kunnen spelen in de klimaattransitie. Voor DING zet het museum immers in op een zo duurzaam en circulair mogelijke architectuur, zowel voor het exterieur als interieur. Het museum ontwikkelde samen met Vlaanderen Circulair en BC Materials een circulaire gevelsteen bestaande uit Gents afval. Daarnaast zal het nieuwe gebouw, als kers op de taart, ingericht worden door een aantal jonge en gevestigde Belgische designers in samenwerking met bedrijven.

Met een krokante croissant en (h)eerlijke koffie in de hand gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: wat is de magie van een designer? Hoe zou een bedrijf zo’n ontwerpproject kunnen integreren in het beleid? En hoe draagt dat bij tot jullie klimaatdoelstellingen?

Schrijf je via onderstaand formulier in:


    Organisator(en)

    Design Museum Gent Vlaanderen Circulair Stad Gent
    Delen via