Op woensdag 4 oktober organiseren de steunpunten duurzaam wonen van Oost- en West-Vlaanderen, samen met Odisee, KULeuven en VIBE vzw, een dag in het teken van circulariteit binnen de bouwsector. Heb je interesse in circulair bouwen en wil je graag je gedachten delen met gelijkgestemde bouwprofessionals, ondernemers en renovatieadviseurs? Dan ben je van harte welkom op onze ontbijtsessie! Geniet van een heerlijke kop koffie en een koffiekoek terwijl we samen nadenken over duurzame bouwinitiatieven. Waar zitten de struikelblokken? Wat loopt goed en wat kan nog beter? Hoe kan je de toepassing en kennis rond circulair bouwen helpen verhogen?

Neem een kijkje in onderstaand programma

8u00      Onthaal met koffie en koffiekoek

8u30      Voorstelling Labland: LabLand is een pionierscollectief die van elke werf een boeiend experiment maakt om onderbenutte ruimte samen circulair te verbouwen tot grensverleggende woningen waarin meer mensen beter kunnen wonen. Ze zetten daarbij in op samenwerking en open kennisuitwisseling om samen te debatteren en te zoeken naar oplossingen voor haalbare en concreet uitvoerbare woon- en bouwprojecten. Tijdens dit voorstellingsmoment vertellen ze jou hoe projecten zoals “Het Inschuifhuis”, Coöperatieve buren en Circular work tot stand zijn gekomen en wat er verder op hun planning staat.

9u15      Q&A en netwerkmoment

10u00    Bezoek aan de projecten (+/- 10 personen per project): Tijdens de impactweek verhuist de mobiele unit circulair bouwen van Odisee campus Aalst naar de campus in Gent. Je krijgt een woordje uitleg over de container, waarna je naar hartenlust de container kan ontdekken. Daarnaast bezoeken we ook het CBCI gebouw, de tentoonstellingsruimte duurzaam bouwen, het CAPEM gebouw en de leemblokkenpers, die stuk voor stuk een circulaire aanpak tonen.

12u00    Einde

Deze activiteit is volzet.

Organisator(en)

Acasus VIBE vzw Odisee Provincie Oost-Vlaanderen KU Leuven - Gent
Delen via